YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanların yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında gestaltda kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi midein herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Böylece imalattan kullanıma kadar geçen sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış olur.

Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir ilişkii strüktürlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Her yangın merdiveninin her iki cepheında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Dolgu kullanılarak kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme allıkınan bu hatmızda;

Bu kapılar taban olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli sıfır tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki Yangın Kapısı Fiyatları husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belirli yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu Yangın Merdiveni Kapısı hanek konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk etmek zorla ve güvensiz olacağı bâtınin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Binalarda muayyen standartlarda mevzi alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda Yangın Kapısı uyulması gereken kuralları ciğerermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın kapıları, yangın eminği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanımı ile müntesip pıtrak sorulan sorular ve cevapları:

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) anayasa amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların özge katlara geçişini engellemek yahut mümkün başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Report this page